Festivalul de colinde tradiționale – Băița 13.12.2013

Cu degete albe când vă bat în fereastră,
Voi credeți că ninge și .... colinde ascultați

Cuvântul care caracterizează cel mai bine ”Festivalul de colinde tradiționale” de la Băița este EMOȚIA - emoția revederii, emoția dăruirii, emoția de a fi împreună, cu atât mai mult când această emoție se întâmplă în preajma Crăciunului. În această perioadă toate lucrurile sunt amplificate de sensibilitatea sărbătorii,  de Nașterea Domnului.

Am avut sentimentul că aparținem unei mari familii, aceea a gazdelor și a colindătorilor. Exact în acest fel am fost primiți de domnul director al școlii de la Băița, domnul profesor Crișan Dorin. Deschidere, bucurie, miros de cozonaci, colinde specifice zonei, metaforicele sărmăluțe, zâmbet și voie bună. Copiii au fost fascinanți prin drăgălășenie, prin ingenuitate - Adina, Cristina, Florina, Karina, Raluca, Larisa, Melisa, Alexandra, Adina, Traian, într-un singur cuvânt, grupul vocal BUJORUL. Ne-am întâlnit cu mare drag cu ceilalți colindători de la Simeria, de la Ribița, de la Hunedoara... cu care am împărțit aceste momente înălțătoare.

Am un entuziasm neobosit când vă împărtășesc aceste lucruri și ne-am fi dorit să vă avem alături prin cântec, prin dans, prin convivialitate.

Cu drag,
profesor Elena Bordea

Galerie foto - Festivalul de colinzi - Băiţa >>