PROIECT: 2014-1-RO01-KA102-000775

Plasamente transnaționale în formarea elevilor VET
 
      Menirea acestui proiect este acela de a forma competențele și abilitățile practice ale elevilor într-o altă țară a Uniunii Europene, respectiv Portugalia.
21 de elevi din clasa a X-a însoțiți de 3 profesori acompaniatori desfășoară un stagiu de pregătire practică în Montiju, lângă Lisabona, timp de 3 săptămâni.
Am descoperit într-un oraș cu aproximativ 50.000 de locuitori oameni calzi, deschiși, interesați să ne ajute să descoperim tainele meseriei în cele 9 restaurante în care au fost repartizați elevii noștri.
      Am avut partener Escola Professional Montijo în care am regăsit profesionalism, profesori entuziaști care au fost alături de noi, pezentându-ne modelul unei școli portugheze de succes.
Mulțumim domnului director Joao Martius, mulțumim doamnei Lucia, românca noastră inimoasă pentru oamenii și locurile minunate pe care le-am descoperit în Portugalia
Dir.prof.ing Luminița Mariana Benea

  

Caros Professores, caros Alunos
 
      Foi com enorme alegria que vos recebemos na cidade do Montijo e particularmente na Escola profissional do Montijo. Procurámos dar-vos a conhecer a nossa cidade e a nossa região. Temos a certeza que levam de Portugal uma imagem de um país que acolhe bem quem nos visita.
      Esperamos que as experiências profissionais que todos os alunos vivenciaram tenham também contribuído para o seu enriquecimento quer pessoal, quer profissional. O grupo realizou um bom trabalho nos vários locais de estágio, contribuindo para que as empresas continuem de portas abertas para receber novos alunos. O seu desempenho deixou a nossa equipa e os professores que acompanharam o grupo muito satisfeitos e orgulhosos. Queremos também deixar uma palavra de grande apreço pela forma como os senhores professores acompanharam o grupo e pela excelente colaboração que sempre tivemos de todos eles.
      Em nome de toda  a equipa que ao longo destas 3 semanas teve o privilégio de privar com todos vós, deixo o nosso muito obrigado e um sentido até breve.
 
Diretor EPM   João Luís Candeias Martins 
 
 
Scumpi profesori, scumpi elevi,
 
      A fost o mare bucurie să vă primim în orașul Montijo și, în special ,la Școala Profesională din Montijo. Am încercat să vă facem cunoscut orasul nostru și regiunea noastră .
Suntem siguri că veți pleca din Portugalia cu imaginea unei țări primitoare cu cei care o vizitează .
      Sperăm că aceste experiente profesionale, pe care toti elevii le-au trăit, să fi contribuit atât pe plan profesional cât și pe plan personal. Întregul grup a realizat un stagiu de calitate în diferitele locații, contribuind la o bună colaborare cu instituțiile, în acest fel lăsând ușile deschise pentru următorii elevi .Suntem foarte mulțumiți si mândri de performanța lor, atât noi cât și domnii profesori însoțitori. Dorim, de asemeni, să va spunem un cuvânt de mare apreciere pentru forma cum domnii profesori au însotit grupul și  pentru excelentul mod de comunicare pe care l-am avut întotdeauna din partea tuturor .
      În numele întregii echipe, care dealungul acestor 3 săptămâni a avut privilejul de a fi alături de  dumneavoastră, vă mulțumim mult si pe curând .
 
Diretor EPM   João Luís Candeias Martins
Responsabil proiect Lucia Dodan
Organizațiile partenere: